Icenhancer 2.1 Settings by DayL 3.0 "Update"

by DayL
Please explain why you're reporting this file:

Cancel
 
Icenhancer 2.1 Settings by DayL 3.0:

My personal version of Icenhancer 2.1 tweaked to ENB v0.163. Works perfect on all patches. This Icenhancer version have other clouds,lensflare,bloom,high quality reflections and a new Sky settings. And all this things works on all patches.

The lensflares are like GTA V
I have included GTA V Clouds when you want it.

I recommened patch 1.0.4.0 because it looks on this patch better as on the others.

1.0.7.0 have no Bugs. No red/white sky,no red,white box or black clouds.

Update 28th February 2014:
Fixed all bugs on patch 1.0.7.0
Added 25 Screenshots of version 1.0.7.0

Credits:
Icelaglace,Boris,DKT70,Fabriciuz,Buzz
Rating:
8.26/10 - 35 votes
Downloads: 6,878
Added: February 27, 2014 9:46AM
Last Downloaded: December 18, 2014 8:35PM
File Size: 18.99 MB
» Author Website

Sorry, you must be registered and logged in to add a video to this file. Log in now!

will it work on intel dual core E6300 2.80 ghz

4gb ram

nvidia geforce 9600gt 1gb ??

i wanna know before i try it :D
Posted on February 27, 2014 10:00AM by black devil
When you use this Mod you have -10 FPS when you can run GTA IV with 40 FPS than you have 30 ^^ And GTA V on the console run with 30 FPS
Posted on February 27, 2014 10:04AM by DayL
witch screenshot is 1070?
Posted on February 27, 2014 10:08AM by hunter 57
will it work on intel dual core E6300 2.80 ghz

4gb ram

nvidia geforce 9600gt 1gb ??

i wanna know before i try it :D
Posted on February 27, 2014 10:09AM by black devil
@hunter 57

nothing all screenshots are on patch 1.0.4.0
Posted on February 27, 2014 10:11AM by DayL
Awesome.
Posted on February 27, 2014 10:17AM by Steve The Queer
btw awesome settings 10/10
Posted on February 27, 2014 10:19AM by hunter 57
Just checked your settings mate, and noticed that it won't work on patch 1070 as all your Top Color settings in the timecyc needs to be black. Otherwise good job.
Posted on February 27, 2014 10:24AM by Fabriciuz
@Fabriciuz

i testet it on patch 1.0.7.0 and it works perfect without bugs ^^
Posted on February 27, 2014 10:33AM by DayL
worked it on EFLC?
Posted on February 27, 2014 10:52AM by Michael_De_S.
not tested on eflc

Posted on February 27, 2014 10:56AM by DayL
hey my screen have a noise after installation how to get rid of noisy screen?
Posted on February 27, 2014 12:05PM by AII
a noise? what for a noise?
Posted on February 27, 2014 12:11PM by DayL
that's not sound just like TLAD screen
Posted on February 27, 2014 12:20PM by AII
i don't know also red sky bug still exist in my screen probably it's my pc troble not your mod sorry
Posted on February 27, 2014 12:23PM by AII
I only tested it on GTA IV and not on EFLC maybe you must use GTA IV
Posted on February 27, 2014 12:30PM by DayL
you based main ENB and screenshots on "lensflares like GTAV" but you just stole it from Buzz ENB !!

also you need to fix timecyc like Fabriciuz said to make it work properly this is a mess with red sky bug and everything use Dax1 fix for that !!
Posted on February 27, 2014 2:44PM by krsone
@krsone

Buzz is in the credits and i tested the enb on 1.0.4.0 and 1.0.7.0 and it works perfect on patch 1.0.4.0 and 1.0.7.0 without bugs
Posted on February 27, 2014 3:31PM by DayL
Fuvking same as V!

10000000000000000000000/10
Posted on February 28, 2014 4:55AM by LCPD43057
Version 1.0.7.0 is now fixed and works perfect without ANY bug!
Posted on February 28, 2014 7:52AM by DayL
Brilliant ENB. Looks really nice 10/10 :)
Posted on February 28, 2014 1:20PM by Conster
Thanks Conster :)
Posted on February 28, 2014 1:35PM by DayL
Great settings Dayl :)

Just one advice, the sky and the horizont must be brighter than the ground and the surfaces on it (the light from the sky must to make love with the ground and the product from this love is precise shadows areas, flares, bloom effects, dark spasec, bright spaces ...etc and reverse at nights.

https://www.google.bg/search?q=new+york&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=eeYQU6bzDbLOyAOz2oHYDA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=625#facrc=_&imgdii=_&imgrc=7XM6dmT_5lRUrM%253A%3BcgjLDQdth1Q4PM%3Bhttp%253A%252F%252Fdormroomfund.com%252Fimg%252Fslider-images%252Fnew-york-city.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fdormroomfund.com%252Fnewyork%3B1366%3B803



Anyway great job 10/10!
Posted on February 28, 2014 1:59PM by t-ru
@t-ru

on what patch do you play?
Posted on February 28, 2014 2:35PM by DayL
Does it work on my laptop?

Intel Core i7

Nvidia GeForce GT 740M

8GB RAM

Posted on February 28, 2014 2:51PM by rockstar95
@rockstar95 maybe because you haven't say your ghz but when you have more than 3 than yes but not on the highest settings
Posted on February 28, 2014 3:01PM by DayL
If i play with shadows very high than my game laggs but it have lagged allways not just when your mod on.
Posted on February 28, 2014 5:44PM by XxproxXgammer
than you need a better pc ^^ i have a gtx 660ti with 2gb and i run gta iv with 40-60 fps
Posted on February 28, 2014 5:51PM by DayL
http://xxproxxgammer.ueuo.com/specs.php - my specs here.
Posted on February 28, 2014 6:33PM by XxproxXgammer
^ Why would you even play with Very High Shadows? No point but even ENB enhances the shadows so that is why. Either turn it down or don't use a ENB.
Posted on February 28, 2014 9:12PM by Davelaric
I have no clue what happened, but I have a very significant error with this ENB.

My whole world is a cyber-space, rainbow-textured, monstrosity!

lol All the textures are lined in green, yellow, and red. The sky has a green and red rainbow in it. What could be wrong here?

I'm on 1.0.4.0 with xliveless.
Posted on February 28, 2014 9:47PM by ITR Patrick
Yes, I have updated GPU drivers. I'm on an HD 7950 (high-end) GPU.
Posted on February 28, 2014 9:54PM by ITR Patrick
Just a little bit of advice, I think you should edit the sun values a bit. The sun looks incredibly strange. I used the vanilla iCE 2.1 sun values and increased the BrightnessUpperLimitMultiplier to 25. I find the sun looks nice with these values. Other than that, as I said before 10/10 :)
Posted on March 1, 2014 3:35AM by Conster
@ITR Patrick delete your enbpalette in your GTA IV folder
Posted on March 1, 2014 5:46AM by DayL
@DayL ohh, sorry.. Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz 2.50GHz
Posted on March 1, 2014 8:22AM by rockstar95
@DayL It worked! Thanks very much!

This is one of the best END's I've ever used! 10/10!
Posted on March 1, 2014 3:41PM by ITR Patrick
Thanks ITR Patrick
Posted on March 1, 2014 7:07PM by DayL
DayL, I managed to edit enbeffect.fx and changed the "int DoF_TAPS" to 8, which improved FPS by a mile! I think I'm gonna mess with it some more, see what results I can come up with... NICE settings BTW mate!!

Also, is there any way to remove that "enbseries" green graffiti that comes up with the initial messages of the game?
Posted on March 4, 2014 4:02PM by jonesmalaco
<3 this ENB setting
Posted on March 4, 2014 5:03PM by xTUNERZx
@jonesmalaco

Turn Amuzing Multiplier on 0 and Amuzing High on 0

Its in the enbseries.ini at the and in [Sky]
Posted on March 5, 2014 12:29AM by DayL
DayL, does this enb have bright cutscene?
Posted on March 6, 2014 10:11AM by MatDen96
@DayL

I didn't get it. By editing those lines, I'll get a FPS boost? Are these the correct lines? (I think you misspelled it):

[SKY]

AzimuthHeight=1.0

AzimuthMultiplier=1.0

I mean, if I zero those values, can I leave the line (inside enbeffect.fx): int DoF_TAPS = (a higher value than 8) ?

About the green graffiti at the credits start screen, you know anything about it? I think I've read Boris himself stating that it can't be removed. No prob...

Last thing. I'm always getting clear skies at day (no clouds) and at night (no stars, no clouds also). Any idea what's the issue?
Posted on March 6, 2014 10:41AM by jonesmalaco
@jonesmalaco try to edit in [Sky] all values with stars.

@MatDen96 no the cutscenes are normal in patch 1.0.7.0 and the other patches.
Posted on March 6, 2014 12:10PM by DayL
works good no red sky :) but i get some sort of blinking (can't really express)

rated 9/10 :)
Posted on March 22, 2014 6:46AM by GtaGamer222
Looks pretty bad to me and I'm lagging at the same time. I don't have a low end pc at all either. Never did get red skies if that means anything. 3/10
Posted on November 7, 2014 2:14PM by EVILBOY4LIFE
Sorry, you must be registered and logged in to post a comment. Log in now!