Ultimate Graphics Mod V1

by AussieProGamer
Please explain why you're reporting this file:

Cancel
 
ROAD TEXTURES (gtxd.img) BY DKT70

ENBSERIES BASED OFF LPF312'S L3EVO ENBSERIES (8-7)

MINOR TWEAKS TO THE .INI BY ME (AussieProGamer)


******************
INSTALLATION

******************

- Extract "pc" and "common" to your GTA IV main directory - C:/Program Files/Rockstar Games/Grand Theft Auto IV/
- Open "ENBSeries" and extract ALL of the contents to the GTA IV main directory - C:/Program Files/Rockstar Games/Grand Theft Auto IV/

******************
NOTES

******************

- Road textures used under permission from the author, DKT70.
- ENBSeries used under permission from the author, LPF312.
- Thank you to you both.
- Slight tweaks in the .ini by me, like shadow quality, bloom amount and reflection improvements.

******************
PERFORMANCE NOTES

******************

VIDEO -
Video is by me (AussieProGamer) and filmed on a Q6600 quad core, 4GB's of DDR2 memory and a HD4870 video card.

******************
PERFORMANCE NOTES 1.1

******************

- Ran on my system (specs above) at around 30-40FPS constantly, settings at Very High (excluding water) and medium draw and detail distance.

Thanks everyone.

AussieProGamer,

GTA4-mods.com Replaces: ENB, gtxd.img
Rating:
6.59/10 - 27 votes
Downloads: 9,589
Added: January 23, 2012 1:37PM
Last Downloaded: October 29, 2014 4:51PM
File Size: 41 B
» Author Website

Sorry, you must be registered and logged in to add a video to this file. Log in now!

patch????
Posted on January 23, 2012 2:54PM by NandoIV
works in v1.0.7.0?
Posted on January 23, 2012 3:02PM by Kaseromaikel
mine is 1.0.2.0
Posted on January 23, 2012 3:05PM by NandoIV
1 - ENB is designed to work BEST in patch 1.0.4.0

2 - Who the * has less than patch 1.0.4.0? Why are you running 2?
Posted on January 23, 2012 4:21PM by AussieProGamer
Very good for graphic quality within good gpu tempº..nice setting!

congrats
Posted on January 23, 2012 4:35PM by zosto
Something very stupid happened. Of the 2gb of video card, after applying this mod, it shows i have only 25 mb. Ingame, at Graphics, it shows me 200 / 25 mb. any help pls?

Posted on January 24, 2012 1:56AM by axelrock
^ I have never heard of that problem, not in my packs, not in anyone elses.
Posted on January 24, 2012 2:31AM by AussieProGamer
I'm running because I tried to put 2 to 4 but has failed in my gta iv
Posted on January 24, 2012 5:45AM by NandoIV
is the red-sky bug in here too?
Posted on January 24, 2012 1:44PM by FoehammerCorp
nice enb and nice FPS 9/10
Posted on January 24, 2012 8:05PM by devilgtaIV
Thank you devil.

Red sky bug is caused by 00.82 and Patch 7.
Posted on January 24, 2012 8:54PM by AussieProGamer
similiar to 0.79 sora
Posted on January 25, 2012 7:10AM by martin.svk
I have the same problem as axelrock
Posted on January 26, 2012 2:46PM by GAHDOOSH
Try adding the following parameters to the commandline.txt file.

-norestrictions -nomemrestrict -percentvidmem 100

I haven't heard of that issue before, but will try and support those who are experiencing it.
Posted on January 26, 2012 3:00PM by AussieProGamer
I'll give it a go, When I ignore the problem and run it anyway most of the textures don't load. The roads and streets are all invisible
Posted on January 26, 2012 3:20PM by GAHDOOSH
Adding that to the commandline text file did in fact allow me to adjust my settings, however now the game loading screen is an infinite loop of the loading pictures and the game world never loads.

Here is a picture of my graphics screen. Sorry for the quality but screen cap doesn't seem to work.

http://tinypic.com/r/6th1ee/7
Posted on January 26, 2012 3:37PM by GAHDOOSH
Please let me know as soon as possible as my game is unplayable until this problem is solved
Posted on January 26, 2012 7:03PM by GAHDOOSH
Possible workaround:

Create a text file named ‘commandline.txt’ in the main GTAIV folder and put the following statement inside it:

-availablevidmem 2.0

If that doesn't work, try increasing the number to one of the following.

-availablevidmem 3.0

-availablevidmem 4.0

-availablevidmem 5.0

-availablevidmem 6.0

etc.
Posted on January 27, 2012 12:02AM by AussieProGamer
Okay thanks AussieProGamer that worked perfectly! I did 2.0 and she loaded right up. Only problem now is that there's almost no textures loading. Everything is see-through.

Posted another screen pic below.

http://tinypic.com/r/11w7x1e/5
Posted on January 27, 2012 4:07PM by GAHDOOSH
I solved the problem by boosting the commandline from 2.0 to 10.0 until the textures loaded properly.
Posted on January 27, 2012 4:58PM by GAHDOOSH
There you go, hope you like my ENB :)
Posted on January 28, 2012 1:27AM by AussieProGamer
Eh looks ok, but when I walk inside anywhere it goes so dark I cant even see Niko
Posted on January 28, 2012 10:21AM by vinzone
Eh,can it work on 8400gs[my friends rig],Core2duoE7500,2gb RAM
Posted on January 29, 2012 1:17AM by havoc9983
So no chance of this working on Steam EFLC 1.1.2.0 eh? :(

Do all the graphic mods only work on the lower patched version of GTA4?

Oh yeah and NICE MOD
Posted on January 29, 2012 9:24AM by TenBear
i have also test the mod, and also i have the problem with the very dark atmo indoor and in the cut scenes! niko lost in the dark;)
Posted on January 29, 2012 3:17PM by #ThX87!
Nice settings, but i also have the dark indoor problem, any solve for this?
Posted on September 1, 2012 5:44AM by vyrussel
Can you make ultimate graphic for my laptop low FPS (Intel Core i5 NVIDIA GeForce 610M 2GB) pleasee :'(
Posted on May 3, 2013 11:14PM by DeFalCrossnate
This mod looks great outside during the day but in the dark, especially inside, you can't see anything, not even Niko. Is there any fix for this? Also is there a way to turn down the lens flare effect at all because it makes it impossible to see anything at night in Times Square
Posted on July 3, 2013 1:41PM by Jasper9393
hey jasper, if you still need help on darkness, go into the enbseries file and increase the number on adaptmax
Posted on August 24, 2013 2:58PM by zombieapok
It works on 1.0.7.0 patch with metalwars' Red Sky bug fix!
Posted on January 11, 2014 5:47PM by TheWhiteEagle
Man it works fine with my game but man i don't get the same graphics as your's shown in the screens please help

Posted on April 12, 2014 10:38AM by adi_gta4
It works great and the graphics are just amazing! But in patch 1.0.4.0 you can barely see anything inside of buildings, its just almost pitch black.
Posted on April 23, 2014 9:44AM by TheAtrax
Sorry, you must be registered and logged in to post a comment. Log in now!